Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Mart 2018
Toplam Süreç: 50 Gün

27.04.2018
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Zorluydu Olumsuz Deneyim Teklifi Kabul Ettim

İnternet sitesi üzerinden başvuru yaptıktan sonra telefonla aranarak Kocaeli Ramada Plaza ya bireysel ve grup vaka çalışması için çağrıldım. İki vaka çalışası da gayet olumlu geçti benim için. Daha sonra ingilizce sınavı için İstanbul'da bir ingilizce kursuna sınava çağrıldım. Sınav önce 100 soru üzerinden test daha sonra ise yabancı bir hoca ile sözlü olarak ilerledi. Sınav sonrasında tekrar arandım ve sınavımın başarılı olduğu söylendi. Mülakata davet edileceğim söylendi. İlerleyen günlerde ford otosan gölcük firmasına çağrıldım.mülakat süreci tam bir rezillik idi. Güvenlikten girdikten sonra ik departmanına gittim. Beklentim beni bir toplantı salonuna almaları ve mülakatları (2 ayrı departman için görüşme ayarlandı 11:00 ve 13:00 saatlerinde) gerçekleştirmem. İK open ofis burada insanlara sorarak benimle ilgilenen İk personelini buldum durumu izah ettim mülakatım var falan. Benimle ilgilenen ik personeli o gün gelmemiş. Neyse başka birisi beni ilk mülakatı yapacak kişinin odasına götürdü. Beni teslim etti. ayrıldı. mülakat olumluydu. Sonrasında mülakatı gerçekleştiren kişi bana çözmem için bazı testler verdi (Bu kısım nornal süreç değil mülakatı yapan kişinin özel isteği). Beni bir alana aldı testi çözmemi ve asistana teslim etmemi istedi kendisi yemeğe geçti. Bana yemek teklifi yapılmadı tabi. Neyse bitirdim testleri asistanın masasına bıraktım(asistan da yemekte). İkinci mülakt için beklemeye başladım. Kimse aramadı yada beni almaya gelmedi. Bende tekrar İK departmanına geldim. Tekrar açıkladım ikinci mülakatım var falan. Bu defa kimse beni götürmedi bile. Açık adres verdiler. X bloğa git ordan 2. kattan sağa gir, orada Y hanım 'ı bul. onunla mülakat yap. Ben böyle bir düzensizlik, saygısızlık görmedim. Neyse bu mülakatta olumlu geçti. Sonra aynı ofiste müdür ile görüşme yaptım. O da olumlu idi. sonrasında tekrar ik departmanına geldim. Bu sefer dediler bir departmanımız daha var orası ile de seni görüştürmek istiyoruz. Tamam dedim neyse orası ilede görüştüm. Sonra evime döndüm.

3-4 gün sonra arandım. Mülkatlarımın hepsi olumlu geçmiş. Benim önceliğimi sordular. akabinde bazı yerleri doldurmamı istediler(referanslar, başvuru formunda boş bırakılan yerler vb.). Departmanlar arasından önceliklerimi sıraladım. Tamam dediler biz sizi arayacağız dediler. Hemen istenilen işlemleri yaptım. Bu arada referans kontrolü de yapılmış. 1 hafta sonra arandım maaş teklifi yapıldı. Kabul ettim. Beni daha sonra evraklar için 1-2 hafta içinde arayacaklarını söylediler.

2 hafta içinde arayan olmadı. Mail attım. Herhangi bir gelişme olmadığını ve haber vereceklerini söylediler. 1 hafta sonra aradılar "herhangi bir problem yok üst yönetim nedeni ile süreç yavaş ilerlemekte tahminen önümüzde ki hafta netleşir" dediler. Bu aramadan 4 gün sonra tekrar aradılar ve sürecin olumsuz sonlandığını söylediler.

(Aday elenebilir ama maaş teklifinden sonra elenmesi tam bir saçmalık.
Ya da teklif sonrası 25 günlük sürede olumlu giden süreçte adayın son 3 günde elenmesi terbiyesizlik)

Maaş teklifinden sonra artık herhangi bir problem olmayacağını düşünerek maaş teklifi aldığım ve hala süreçleri devam eden firmaları reddetmiştim. Süreç sonunda tamamen ortada kaldım. Yeniden süreçlere başladım.

"Firma Türkiye'de bulunan başarılı ve sayılı firmalardan olabilir, ama İK departmanı tam bir fiyasko"

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

İş hayatınızda yaşadığınız bir başarısızlığınızı anlatınız?

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
4 Kişi
0 Kişi