Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Temmuz 2016
Toplam Süreç: 14 Gün

20.07.2016
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Zorluydu Ortalama Deneyim Teklif Yapılmadı

Daha önce internetten araştırma yapıp şirket hakkında bilgi sahibi olarak gittim. Mülakat deneyimlerini de okumuştum ancak hem tecrübe olur hem de internette yazılanları düzeltmişlerdir ve herkesin mülakatı kötü olmayabilir diye gayet olumsuz düşüncelere kapılmadan gittim.
Öncelikle İngilizce - Türkçe olarak formlar var ikisinden birini seçiyorsunuz, ben İngilizce doldurdum. Sonra grup mülakatına alındık 15 kişi kadar çeşitli mesleklerden adaylar vardı , kimya mühendisinden elektrik elektronik müh.ne kimyagerden moda tasarımına kadar . Kendimizi tanıttık, mülakatta ingilizce ilerleyip ilerletemeyeceğimiz sorusuna yanıt verdik. Sorusu olanlar var mı dedi İK cı Hanım. İşte asıl mesele burada başlıyor. İK görevlisi grup mülakatının başlangıcında ağırlığını hissettirmeye çalışıyor. Onun anlayışı sanırım gelenleri biraz da korkutmak çünkü tavırları bu yönde. Sorularımıza neredeyse azarlayacak gibi sert cevaplar verdi . Örnek olarak birini yazayım " Burada çalışırken çalışanlarınızın kendisini geliştirmesi için yüksek lisans, kurs vb ne katılmalarını destekliyor musunuz ? " Hayır yüksek lisans kurs aldırma vb yapmıyoruz buna gerek yok biz kendi içimizde eski çalışanlara eğitim veriyoruz." , diğer bir örnek "yurt dışında pek çok ülkede şubeniz olduğunu söylediniz, çalışanlar iş sebebiyle zaman zaman oralara gidiyor mu? "biz seyahat acentası değiliz, kimseyi gezmeye göndermiyoruz, giderlerse de eğitime giderler." Okuyunca belki tam anlaşılmıyor ama bunun gibi bir kaç soruya cevap verme üslubu oldukça keskin bir şekilde cevap verdi. Sonra bir case study yapıldı, örnek bir olay anlatıldı, tek bir doğru cevabı olmayan yoruma açık klasik her yerde kullanılabilen bir örnekti, sorun yoktu. Herkes kendi fikrini beyan etti . Tabii bu sırada cevaplamalar sırasında hep notlar alıyorlardı. (asıl ik sorumlusunun yanında bir görevli daha vardı belki de stajyerdir bilmiyorum.) Sonra sandalyeler birbirimize doğru halka düzeni olacak şekilde çevrilerek aynı konuyu tartıştık ve birbirimizi ikna etmeye tek bir ortak cevap vermeye çalıştık. Çok baskın sürekli ilk konuşanlar da vardı, çok sessiz kalanlarda. Ben sessiz kalanların da konuşmasını sağlamaya çalıştım, diğer fikirler de de hak verdiğim kısımları söyledim , kendi fikrimdeki gerekçeleri anlattım. sonunda benimde içind bulunduğum şıkkı seçenler oylamada daha çok oy aldık ve onu ortak karar seçtik. Sonra bir ara verildi ve ikinci kısma kalanlar açıklandı.
İkinci kısımda da başlangıçtaki formdan da hareketle birebir mülakat yapılıyor. O kısımda gerçekten sizi zorluyorlar. Yanıtlarınızın üzerine gidiyorlar.

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

Hangi pozisyonda, departmanda çalışmak istersiniz ?

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
0 Kişi
0 Kişi