Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Şubat 2016
Toplam Süreç: 1 Gün

17.02.2016
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Çok kolaydı Olumsuz Deneyim Teklif Yapılmadı

Şirkete iki farklı kariyer sitesinden baş vurdum. Yabancı uyruklu bir firma olduğunu bildiğim için çok kaliteli olduğunu düşünmüştüm. Aradılar 3 şubatta mülakata çağırdılar. Mail adresime mülakat saati ve adresini hatta detaylı adresi gönderdiler. Sanayi bölgesinde olduğu için baya erken gittim. İn cin top oynuyor. O kadar çok köpek var ki korkmamak elde değil. Ben annemle birlikte gitmiştim. Girişte güvenlik görevlisi var. Adımı sordu ve içeriye bildirdikten sonra içeri aldı. İçeriye girdiğimizde biri bayan biri erkek iki kişi vardı. Erkek olan bana ingilizce mi türkçe mi form istersin dedi. İngilizce istedim. Aldım oturdum. İngilizce formun içerisinde Adın, Ünv v.b. özel bilgiler, ailemin eğitim seviyesine kadar vardı. Arka sayfada beş yıl sonra kendimi nerede gördüğüm, neden bu işi tercih ettiğim, işle ilgili seyehat etmek isteyip istemediğim gibi sorular vardı. Muhasebe için girdiğim için diğer kağıtta temel mali tablolar ve kolay bir kaç yevmiye kaydı vardı. Diğer kağıtta da mantık soruları ve matematik soruları vardı. Benden sonra 5 kişi daha geldi. Form doldurdular ve içeriye girdik. İki tane bayan vardı. Biri satış ile ilgili diğeri de İky den di.
- İlk önce şirketle ilgili neler bildiğimizi sordular.
- Daha sonra kendimizi anlatmamızı istediler 1 dakikada!
- Daha sonra örnek olay verdiler önce bireysel daha sonra grup cevaplarını alıp yazdılar. Örnek olay şuydu; Bir şirket var batmak üzere. birini çıkaracaklar. Elerken iki kişi kalıyor. A kişisi 2 yıldır orada, ekip arkadaşları arası iyi ama şirkete pek bi kazanç sağlamamış. B kişisi bireysel çalısıyor ama şirketin yüzde 60'lık karını o gerçekleştirmiş. Ayrıca 10 yıldır çalışıyor. Hangisini çıkarırdınız. Ben ve grubun çoğunluğu A'yı çıkarmayı tercih ettik.
ŞİMDİ DEĞİNECEĞİM EN ÖNEMLİ ŞEY; BEN İŞLETME SON SINIF ÖĞRENCİSİYİM. ÇAĞIRDILAR, BELİRTTİM . FAKAT ALINSAN DA ŞU AN BAŞLAYAMAZSIN. HAZİRANDA MEZUN OLUYORSAN, ŞU AN HAZİRAN İÇİN SÖZLEŞME YAPARIZ DEDİ. PEKİ OLDU DA DERSTEN KALDIM VE UZADI NE OLACAK DEDİM OZAMAN ALINMAZSIN DEDİ. AYRICA DİĞER 5 KİŞİ FARKLI POZİSYON İÇİN GELMİŞTİ. MÜHENDİSLİK MEZUNUYDU. BEN İŞLETME ÖĞRENCİSİYİM. POZİSYONLAR HAKKINDA HİÇ BİR BİLGİ VERİLMEDİ.
YANİ LAFIN KISASI SADECE İKY 'Yİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇAĞIRIYORLAR. AYNI GÜN İKİNCİ MÜLAKATA BİLE ALMADILAR KİMSEYİ. GİTMENİZE DEĞMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

takım çalışmasına uygunluk mu , kar mı?

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
0 Kişi
0 Kişi