Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Temmuz 2017
Toplam Süreç: 60 Gün

30.07.2017
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Ortalama Olumlu Deneyim Teklif Yapılmadı

Merhaba , Mülakat sürecinde güncel ve sağlıklı kaynak bulamadığım için başka insanlarında problem yaşamaması için paylaşıyorum.
27.05.2017 tarihinde EY İstanbul ofisinde sınava girdim sınav 3 aşamadan oluşuyor her aşama için ayrılan süre ayrı.
Genel Yetenek Testi : Dikkat gerektiren bir sınav 35 soru için 50 dk nız var. şahsen ben 27 soruyu sağlıklı bir şekilde yaptım ve geri kalanı salladım :) , yanlış doğruyu götürmüyor. Örnek olarak ise ales sınav sorularına yakın sorular var tabi konular ağırlıklı finansa lanse edilmiş. Dikkat gerektiren sorulara örnek olarak ise örnek olarak bir tablo veriliyor ve şıklarda tablo kesitleri bulunuyor hangisinin örnekteki ile aynı olmadığını bulmanız gerekiyor , bu şekilde çok soru vardı. Sağlıklı bir şekilde taramakta fayda var.
İngilizce Testi: 65 soru var dk yı hatırlamıyorum , süre oldukça yeterli , şahsen global bir firma için vasat bir ingilizce sınavı olduğu kanaatindeyim. Erasmus yapmış olmam ve Lisansı ingilizce okumuş olmamın muhakkak bir etkisi vardır ancak İngilizce Hazırlık okumuşsanız , problem yaşamadan geçersiniz
Teknik Sınav :) : 20-25 soru var , Mantıklı gelen şıkları işaretledim , 2/5 ini salladım yalan olmasın , Muhasebe sorularına örnek olarak ise : Denetimcilerin görevlerine dair , Basit sayısal problemler vardı (teknik) , kalanı hatırlayamıyorum kusura bakmayın ( Not : Danışmanlık grubunda sınava girecek arkadaşlar teknik soruları yapmıyorlar )
3 hafta sonra Manager Mülakatına çağrıldım. Manager mülakatına hazırlanmak için ise EY nin kendi sitesinden , ekşi sözlükten , işkoligden ve youtubedan yararlandım (anlatsın.com da çok açıklayıcı ve yararlı videolar var ) mülakatıma girecek Managerın ismini aldım ve linkedin,facebook,youtube gibi sosyal medya araçlarından stalkladım. Manager mülaktına girmeden önceki gün saat değişikliği yapıldı , aynı zamanda kişide değişmiş ancak kişinin değiştiğini bilmiyordum. Kıdemli Müdür ile mülakata girdim herhangi bir İK yetkilisi yoktu , Kıdemli müdür ( uzun zamandır firmada olmasına istinaden sanıyorum ) oldukça realist bir insana benziyordu , videolardaki gibi kurum heyecanını taşıdığını pek sanmıyorum ama kurumu benimsediği açıktı. CV üzerinden kısaca gitik. Sen olsan kendine ne sorardın dendi ve cevaplamam istendi. sonrasındaki teknik kısım ise beni gerdi açıkçası çünkü internette teknik bilginin çok da üzerinde durulmuyordu.
Sorulan sorulara ise hatırladığım kadarıyla
Envanter hesabında hangi kalemler vardır
Envanteri nasıl denetlersin , Bu soru zincirleme olarak devam etti , şahsen lifo ve fifoya kadar değindim. soru sonunda tahıl ambarını nasıl denetlersin olarak bölüm sonu canavarına döndü , (şahsen hacim dedim )
Envanterde yanlışlık olması sonucunda neler olabilir
Ertelenmiş gelirler hangi tarafa , Peşin ödenmiş gelirler hangi tarafa yazılır ( Aktif /Pasif )
Manager mülakatında dumur oldum desem yalan olmaz sorularda takıldım yada tanım olarak hata yaptım. Olumsuz olacağını varsayıyordum ( bu arada mülakata takım elbise ile gittiğimi not olarak düşmek isterim )
4-5 hafta arasında olumlu olduğuna dair dönüş oldu (araya bayram tatili girdiği için muhtemelen)
Partner mülakatına aynı şekilde hazırlandım ve internette yazılanların çoğunun doğru olduğunu söyleyebilirim. Genel olarak kendinizden ne kadar ödün vereceğinize , gelecek planlarınıza , firmadan deneyimi kapınca kaçıp kaçmayacağınıza bakıyorlar , bence oldukça olumluydu , işin zorluklarını bildiğimi açıkça göstermeye çalıştım , kaçacakmısın kısmına gelince ise karşımdaki kişinin deneyimine atıf yaptım ve muhtemelen yüzlerce kişi ile mülakat yaptığını ve bir kısmının kalıcam diyip kaçtığını belirttim , benim söyleyeceğim herhangi bir şeyin %100 kesinlik belirtemeyeceğini ancak aile ortamı gibi ise uzun seneler çalışacağımı belirttim , şahsen samimi olarak da bu şekilde düşünüyordum. Bu bölümü özellikle açıkladım çünkü çalışan bir tanıdığım büyük ihtimalle bu kelimelerin elediğini belirtti . kesin olarak firmadan ayrılmayacağınızı belirtmenizi bekliyorlarmış. doğruluğunu bilemem belki başka kriterleri vardır.

Genel olarak bu şekilde dostlar , sağlıklı bir kaynak bulamadım , bu yüzden paylaşmak istedim , her şey gönlünüzce olsun

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

Neden EY

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
8 Kişi
0 Kişi