Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Şubat 2016
Toplam Süreç: 7 Gün

15.02.2016
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Kolaydı Olumlu Deneyim Teklifi Kabul Ettim

Kariyer sitelerinden birinden yaptığım başvuruya yaklaşık 8 9 gün içerisinde geri dönüş oldu. İ.K. ile yaptığım telefon görüşmesinde beni 2 gün sonra yapılacak bir genel yetenek ve ingilizce sınavına çağırmak üzere aradıklarını söylendi. Sözlü mü yazılı mı ya da çeviri mi öğrenmek adına sınavla ilgili ayrıntıları sordum. Oldukça ayrıntılı açıklama yapıldı ve çeviri olacağı söylendi. Sınav sonrası küçük bir görüşme de yapılacağı eklendi.
2 gün sonra sınava gittiğimde 40 soruluk genel yetenek testi için 30 dk., ingilizce-türkçe ve türkçe-ingilizce metin çeviri sınavı içinse 1 saatimiz olduğu söylendi. Sınava 3 kişi -diğer ikisinin içerden arkadaşları yoluyla CV bıraktıklarını öğrendim- çağırılmıştık fakat sınav bitiminde dışarıda da adayların olduğunu farkettim. Sınav sonrası görüşme için diğer adaylarla dışarıda beklemeye koyuldum. ilk görüşme yaklaşık 5dk sürdü. İkincisinden emin değilim fakat biraz daha fazlaydı. 3. olarak ben girdim ve görüşmem yaklaşık 20dk sürdü.
Mülakat klasik sizi tanıyalım şeklinde başladı. Nerede oturduğum ve yüksek lisansımla ilgili sorular sonrasında departmanın şu anda çok yoğun olduğu ve eğer işe girersem çok kısa bir eğitim sürecinden geçeceğim ve işi uygularken öğreneceğim söylendi. Sonrasında maaş beklentim soruldu. Nasıl bir iş hayatı beklediğim soruldu. Bu soruya özellikle yükselişimin önünün açık olmasını isteyeceğim kısmı 2.plana atarak cevapladım. Öncelikle mutlu ve olabildiğince stresten uzak olmasını hayal ettiğimi ve stres sebeplerinin takımca üstesinden gelindiği bir yer hayal ettiğimi vs sıraladım. İlk görüşme de is tanımından bahsedilmedi servis vs gibi olanaklardan ve çalışma saatlerinden bahsedildi. Herhangi bir bilimsel soru ya da teknik uygulama ilgili soru gelmedi.
3 gün sonra tekrar aynı yerden arandım ve pazartesi 2.görüşme için çağırıldım. Departman yöneticisiyle görüşecegim soylenmişti fakat klinik araştırma uzmanlarından 2si -ki kabul ediilirsem birlikte çalışacağım kişilerdi- ile görüştüm. Bu görüşme de yaklaşık 20dk. sürdü. Yine sizi tanıyalım ile başlayan görüşmede daha çok pozisyon hakkında konuşuldu. Herhangi bir teknik soru yöneltilmedi ve çok pozitif geçti. Tekrar maaş beklentim soruldu. Bir önceki görüşme ile aynı cevabı vereceğimi söyledim ve cevap verdim. Oldukca güler yüzlü bir görüşmeydi. Olumlu olması halinde beni arayacaklarını ve bir sonraki görüşmenin departman yöneticisi ile yapılacağını söyleyip gönderdiler. Yaklaşık 5 6saat sonra telefon geldi ve 2 gün sonra tekrar ve son görüşme olması planlanan görüşmeye çağırdıklarını söylediler.

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

Beklenmeyen bir soru yoktu.

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
0 Kişi
0 Kişi