Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Eylül 2018
Toplam Süreç: 14 Gün

21.09.2018
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Çok kolaydı Olumlu Deneyim Teklif Yapılmadı

Online sınava girdim önce 36 soru genel kültür ve 40' genel yetenek ve dikkat sorularından oluşan bir testti. Çok kolaydı (matematikler biraz zorluydu).

Sınavdan bir gün sonra SMS ve e-mail yoluyla dönüş yapıldı. Mailde mülakatın tarihi ve nasıl giymemiz gerektiği yazıyordu. Ön mülakata gittim her şey güzeldi. CV üzerinden bir kaç soru sordu, üniversitedeki bursum, satış deneyimim olup olmadığı, satış baskısına ne kadar dayanabileceğim gibi sorular. Oldukça basit ve rahattı. Ön mülakattan bir gün sonra olumlu olduğuna dair mail geldi 5 gün sonra da mülakat günü ve tarihi.

4 gün sonra bire bir mülakata gittim. Benden başka 4 kişi daha vardı hepimiz aynı ilçedendik. Mülakata girdim, 2 dünya tatlısı bayan karşıladı. Rahatlatıcak bir kaç cümle söylediler, sonrasında kendimi tanıtmam istendi. Nereli olduğum, son okuduğum okul, yaptığım stajlar ve iş tecrübelerimden bahsettim. Sonra stresle nasıl başa çıktığım, bankacılık sektörünü benim kendi sektörümden çok farklı olduğu, baskı altında nasıl çalışabileceğim ve hali hazırda bir kaç kart sahibi bi insana nasıl başka bir kartı nasıl satabilirsin diye soruldu, cevapladım diyelim ki ikna edemedin diye bir kaç kere yenilendi. Aslında bu sorunun sorulmasını istediğim için kendim yönlendirdim biraz mülakatı gibi oldu.
Sonra veda ettim. 1 hafta sonra da olumlu maili geldi. Ama henüz teklif yapılmadı. Havuzda bekletiliyorum. Umarım kısa sürer bu.

Önemli noktalar:

1- Mülakatta giyiminize çok dikkat edin. Bunu önemsiyorlar gerçekten.
2- Gözlerinin içine bakarak konuşun.
3- Samimi ve içten davranın ve öz güvensiz görünmeyin. Yani bu kendinizden emin olun anlamında. Size yapabilir misin diye bir şey ima edilirse siz kendinize güvendiğinizi ve altından kalkacağınıza inandığınızı söyleyin.
4- Heyecanlı tabi ki olacaksınız rahat ol dediklerinde esprili bir cümle kurabilirsiniz. 'Garanti ismi bile heyecanlanmama yetiyor' gibi. Bu örnek tabi ki.
5- Mülakatı kendiniz yönlendirmek ve şok edici sorulardan karşılaşmak istemiyosanız kendinizi tanıtırken, soru cevaplarken sorulaştırılabilecek şeylerden bahsedin. Örn; Bankamız yoğun bir banka, insanlar beklemekten, uzun işlemlerden sıkılıyor ve baskı uyguluyorlar bu durumda nasıl tepki verirsin gibi bir soru. Buna cevap verirken eğer stres yönetimiyle ilgili halihazırda bir cevabınız varsa araya stres yönetmekte iyi olduğumu düşünüyorum, kendime has yöntemim var, gibi bir cümle serpiştirebilirsiniz. Sonrasındaki soru bundan gelicektir.

Bunlar benim naçizane önerilerim umarım mülakata giricek insanlara yardımı dokunur.

Herkese başarılar ♥

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
11 Kişi
0 Kişi