Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Eylül 2015
Toplam Süreç: 1 Gün

29.09.2015
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Çok kolaydı Olumsuz Deneyim Teklifi Reddettim

Oncelikle birazcik uzun bir mail olacagini en bastan belirtmek isterim lakin bugun maruz kaldigim is gorusmesi deneyimi cok fazla bir sekilde sinirlerimi bozdu.

Ilk olarak sirketinizden gelen telefon ile Satis Artirim Uzmani pozisyonu icin gorusmeye davet edildim. Telefonda aslinda baska bir ilana basvuru yaptigim lakin bu pozisyon icin daha uygun oldugum soylendi ve gorusmeyi kabul ettim. ( Telefonda grup mu birebir mulakat mi olacak seklinde soru sordugumda once size bilgisayar uzerinden bir case verilecek ve sonrasinda gorusmeye alinacaksiniz denildi. Lakin gorusmenin gun boyu olacagi belirtilmedi.

Saat 12:00'de olan gorusmeye geldim ve bekleyen birkac aday daha oldugunu farkettim. ( tabiki de tek benle gorusulmuyor pozisyon icin ama en azindan telefonda bilgi verilebilirdi). Ucuncu kata ciktik ve Betul Hanim bizi guler yuzle karsilayip samimi bir sekilde tokalastiktan sonra sinavin olacagi yere aldi. Bilgisayarlara gectik ve onumuzde bulunan formu doldurduktan sonra case sinavini yapmaya koyulduk. Lakin kisitli bir zaman diliminde gerceklesen sinav bir cok kez bolundu. Sorular tam manasiyla acik degildi ( evet case sinavlarinda adayin bunu anlamasi lazim ama bu sorular gayet belirsizdi). On dakika kadar sonra Betul Hanim elinde bir kac kagit ile daha sinifa girdi ve Ingilizce testi oldugunu yapmamiz gerektigini soyledi. Ben sahsen case sinavini yarim birakarak dil sinavina basladim fakat kendisi tekrar sinifa gelerek suan bu dil sinavini yapmamiz gerektigini belirterek kagitlari tekrar topladi... Bakin bu sira da case sinavi oluyoruz... Simdiye kadar bircok benzeri mulakata ve elemeye girdim bu kadarina da pes...

Sinavin bitmesine mutakip umarim zamaniniz vardir sizleri sirayla gorusmeye alacagiz denildi. Basbaya emrivaki yapildi. Neyse...

Gorusmenin nerde olacagini da yarim agizla solendi ve cafeye cikabilirsiniz denildi. Sonrasinda bina da ki calisanlara sora sora mulakat odasini bulduk.

Mulakatta uc kisi ile gorustum. ( lakin ne isimlerini ne de gorevlerini biliyorum cunku beni odaya davet ettiklerini zahmet edip kalkmayi bir yana birakin yuzume dahi bakmadilar. Ben merhaba nasilsiniz dedikten sonra yarim agizla merhaba siz dediler.) bakin bu cok ciddiyim terbiyesizliktir. Ayiptir. Mulakata gelen kisi bir INSANDIR. En azindan mulakati yapan kisi yada kisiler kendisini tanitmalidirlar. Ben sizden kirmizi hali beklemedim elbette lakin merhaba demek zor degildir yada tokalasmak. Neyse...

Mulakatta isin bahsedilen pozisyon olmadigini bariz satis oldugunu farkettim. Satis ve pazarlamanin ayni sey olmadigini dillendirdim ama karsimda oturan bayan ( ismini dogal olarak bilmiyorum ) bunlarin ayni seyler oldugu konusunda iddalasti vs vs.

Sonuc olarak isi kabul etmedim. Ve bunun en temelinde bana yada adayiniza karsi gostermis oldugunuz tutum yatmakta...

Sizin gibi hizmet sektorunde yer alan, insana deger vermeyi ilke edindigini soyleyen bir firmaya yakismayan davranis ve amatorluk dolu olan ve hayatimda girdigim en kotu mulakatti.

Sunu acik yureklilikle soylemek isterim ki bir tuketici ve musteriniz olarak beni ve cevremde ki insanlari kaybettiniz. Bu sizin icin cok buyuk bir kayip degildir belki ama Maltepe'den ta Yesilkoy'e saatlerce yol cekip gelen ve umit besleyen bir insana hakarettir.

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

neden biz

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
0 Kişi
0 Kişi