Şirketlere Özel

Mülakat Tarihi: Mayıs 2016
Toplam Süreç: 21 Gün

30.05.2016
Zorluk Seviyesi Görüşme ve Süreç Sonuç
Zorluydu Olumlu Deneyim Teklifi Kabul Ettim

Öncelikle son derece profesyonelce ve bilinçli bir şekilde yönetilen bir işe alım süreçleri olduğunu belirtmek isterim. Ben CCi kariyer portalı üzerinden başvurumu yapmıştın.

İlk aşama olarak; İnsan Kaynakları uzmanı sizi telefonla arayıp pozisyon ile ilgilenip ilgilenmediğinizi teyit ediyor ve gerçekleşecek süreç ile ilgili kısa bir bilgilendirme veriyor.

İkinci aşama olarak; size yönlendiren online genel yetenek-genel kültür ve online ingilizce sınavlarını cevaplıyorsunuz. GKGY sınavı ortalama zorlukta, genellikle mantık sorularından oluşan ve hızlı dört işlem ile problem çözme becerilerine dayalı bir sınav. İngilizce sınavı ise kolaydan zora şeklinde ilerleyen İntermadiate seviye ingilizceyle yapılabilecek bir sınav formunda.

Sınav aşamasını geçerseniz hemen ertesi gün sizi grup mülakatına davet etmek için arıyorlar ve aramalarının ertesi gününe grup mülakatı için davet ediliyorsunuz. Benim grup mülakatım 11 kişinin katıldığı ve yaklaşık 4 - 4,5 saat süren bir mülakat oldu. İlk olarak bir toplantı odasında kısaca kendinizden bahsediyorsunuz ve diğer adayları tanıyorsunuz. Daha sonrasında son derece ilgili ve stresten uzak İnsan Kaynakları sorumluları (Benim mülakatımda 3 kişiydiler) size bir vaka çalışması veriyorlar. Bizim konumuz firmanın promosyon bütçesinin paylaşılması üzerineydi. Ve bölge olarak bu promosyon bütçesinin size verilmesi için 10 dk. içinde bir sunum hazırlayıp 3dk. sunum yapıyorsunuz. Daha sonrasında ise diğer grupları ikna etmeniz bekleniyor. Bu aşamada İK yetkilileri gruplara müdahale etmeden, gözlemci konumunda oluyorlar.

Bu aşamadan sonra kısa bir bekleme süresinden sonra İnsan Kaynakları yetkilisiyle birebir görüşmeye alınıyorsunuz. Bu aşamada sizi daha iyi tanımak adına geçmiş tecrübeleriniz, eğitiminiz ve günlük hayatınızdan bahsediliyor. Aynı zamanda pozisyonun içeriği hakkında detaylı bilgiler sizinle paylaşılıyor.

Grup mülakatını başarıyla tamamlarsanız son aşama olarak Alan Satış Müdürüyle yapılacak mülakata davet ediliyorsunuz. Bu aşamada, tamamen pozisyonun iş tanımı, gerektirdiği yetkinlikler, sizin şirkete ve pozisyona neler katabileceğiniz üzerine bir görüşme oluyor. Benim görüşmem yaklaşık 45 dk. kadar karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşmişti.

Son olarak bütün aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar Saha oryantasyonuna davet ediliyor ve Manuel araç sürüş testine katılıyor. Bu aşama tamamen sizin pozisyonu yakından deneyimleyip, kendinize uygun olup olmadığına karar verdiğiniz aşama.

Tüm bu süreçlerin sonunda teklif aşaması gerçekleşiyor. Sonuç olarak bütün sürece genel olarak bakıldığında; son derece ilgili ve profesyonelce yönetilen bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Coca cola İçecek olarak; çalışanlarına değer verdiklerini daha kapıdan girer girmez hissettiren bir kurum kültürü olduğu ortada.

 

Mülakat Detayları

  • Telefon mülakatı
  • 1'e 1 mülakat
  • Grup Mülakatı
  • Sunum
  • IQ/Zeka Testi
  • Yetenek Testi
  • Kişilik Testi
  • Referans Kontrol
  • Online Sınav
  • Yabancı Dil Sözlü
  • Diğer
 

Mülakat Soruları (1)

Bu pozisyonda en çok kaç yıl çalışabilirsiniz?

Cevap yaz - Tüm Cevaplar (0)
 
 
Bu yorum size yardımcı oldu mu?
Evet
Hayır
3 Kişi
0 Kişi